I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering. 

Siden hér fungerer som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.

Se i øvrigt berdal.dk

Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via thomas@berdal.dk

ret 1024x757

I min fars have er der mange ting. Der er brændenælder, siv, bålpladser, ukrudt, træer og grøntsager - ikke mindst. Og en fjord. Og et samertelt. Og fårekyllinger (tror jeg - er ikke så velbevandret i insektriget).

Ungerne og jeg holder noget af det sidste af sommerferien nede hos deres farfar. Lige nu sidder jeg med moderne teknologi og skriver dette, under en stjerneklar himmel, ved skæret fra et døende bål og olielamper.

2014 08 05 18 editFoto:: Thomas Aaby Berdal - IWCFF

Nå. Egentlig skal det handle om mad. For jeg fik fornøjelsen af at lave aftensmaden i dag.

Vi havde en kylling. Omtrent alt andet plukkede jeg i haven (og et par ting blev plukket fra køleren og krydderhylden). Jeg landede på en klassisk citronkylling med pølse, karryrosmarin, kobberfennikel og appelsintimian. Hertil bagte courgetteruller med brie, vild kørvel, kobberfennikel, akaciehonning, hampfrøolie og smør. En hokaidopure med citronmelisse og appelsin. Og en salat med bladbede, rucola, gåsefod, æble, lidt baldrianblade (for guds skyld ikke for mange - så falder man i søvn), rabarber mv.

Det hele blev lavet på slump. Så opskriften der følger er mere en beskrivelse af processen.

kylling 1024x634
Foto: Thomas Aaby Berdal

Kylling
Først skulle kyllingen over. Jeg stoppede den med citroner, grønne peberkorn, salt og krydderurt (karryrosmarin, appelsintimian og vild kobberfennikel). For at sikre, at den ikke blev tør - og samtidig tilføre noget røg/spegesmag (der virker fantastisk overfor det lyse kyllingekød), snittede jeg noget spegepølse i små tern - og kom dem i blandingen også. Kyllingen røg i ovnen, i et ildfast fad, på 250 grader. Ovnen blev skruet ned til 140, da kyllingen var begyndt at blive let gylden. Hold øje med dyret - og skift lidt mellem temperaturerne undevejs. Kyllingen fik ca halvanden time. Og blev taget ud, da saften var klar - og skindet sprødt.

hokaido 565x1024
Foto: Thomas Aaby Berdal

Hokaidopuré
Efter kyllingen kom i ovnen, snittede jeg hokaidoen i små tern. Hældte det hele i en gryde med ca. en dl. vand. Lod det simre ca. 30 min. til hokaidoen var helt mør (og næsten udkogt). Herfter tilsatte jeg en god håndfuld citronmelisse, saften af en appelsin og ca. 25 gram smør - samt salt og peber. Blendede det sammen, til det havde en jævn og silkeblød konsistens. Og smagte til med salt. Pureen smager bedst afkølet - og kan sagtens laves i god tid i forvejen.

courgette 766x1024
Foto: Thomas Aaby Berdal

Courgetteruller med fyld
Ca. 4 spspk. ung brie, 25 gram smør, 3-4 spsk. hampfrøolie blandes godt og grundigt med en gaffel. Ville nok med held også kunne blendes. Heri tilsættes hakkede krydderurter - i dette tilfælde vild kørvel og kobberfennikel. Desuden salt og peber - og lidt citronsaft.
Corgetterne strimles i brede, tynde stykker (gerne på mandolin) og blancheres kort i kogende vand for at blødgøre dem lidt.
Fyldet smøres på courgettestykkerne i et tyndt lag. Rullerne lagde jeg på bagepapir i et ildfast fad, og bagte dem ca. 10 minutter ved 250 grader.

Salat
Bladbede, rucola, basilikum, gåsefod, æbler, rabarber, baldrian mv. blev snittet fint og vendt med en spsk. hampfrøolie, saften af en citron og salt og peber.

Kyllingen var super saftig - og havde trukket det bedste fra fyldet. Cougetterullerne var meget porøse. Jeg skulle nok have brugt en yngre courgette med mere fast indre. Salaten var frisk og velsmagende. Og puréen. Den smager satme bare altid godt!

Velbekomme!
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at bruge kommentarfeltet herunder.
I morgen handler det om røget kylling og restemad.

 

Thomas Berdal - Thomas Aaby Berdal - I Will Cook For Food - IWCFF - thomas aaby berdal - thomas berdal - i will cook for food - iwcff - iwillcookforfood

Til toppen