Crowdfunding IWCFF #2

Jeg er blevet spurgt om en uddybning af hvad jeg egentlig vil. Dels hvad jeg vil tjene penge på – og dels hvordan jeg tænker at IWCFF ser ud i fremtiden.

Og jeg anerkender at det er en lidt broget størrelse. Er jeg i det for pengene eller er jeg i det for at gøre en forskel? Det startede jo som noget ganske gratis – men nu er der pludselig blandet penge ind i det. Hvad er det egentlig jeg vil?
Det korte svar er: Begge dele.

Jeg bliver nødt til at gå lidt tilbage i tiden…

Da jeg startede med I Will Cook For Food i efteråret 2012, var det ment som en sjov gimmick i en lidt følelsesmæssig og økonomisk svær tid for mig. Jeg var slet ikke klar over hvor meget medvind, projektet ville få – og slet ikke forberedt på at jeg stod overfor mit livs momentum.
Jeg havde pludselig en platform med en masse tilhængere og muligheder. Men det var på et tidspunkt, hvor jeg ikke anede hvad jeg skulle stille op med det. Altså udover at lave en masse mad. Og det gjorde så. Rigtig meget mad. I alle mulige og umulige sammenhænge. Jeg blev klar over at jeg nok langt om længe havde fundet min rette hylde. Der skete dog ingen ændringer i min økonomiske situation.
Allerede da jeg først lancerede IWCFF-siden, skrev jeg at jeg ville have penge for større selskaber. Jeg har det seneste halve år forsøgt at få skabt en base på det grundlag.

Det går. Men det går langsomt. Jeg er desuden i en situation, hvor der snart skal ske noget mere økonomisk stabilt. Det er for hårdt hele tiden at være bagefter med alting i en så lang en periode. Det eneste jeg ved, er dog at jeg under ingen omstændigheder vil opgive. Men jeg skal finde den rette balance mellem koncepterne. Den gyldne mellemvej.

Jeg tror at jeg har fundet den. Og crowdfundingen, såfremt den del lykkes, kan blive en enorm hjælp til at komme godt fra start.

Hvad vil IWCFF tjene penge på?

Hvad er det egentlig jeg vil gøre, som jeg kan tjene penge på? Og hvordan vil jeg når det mål?

Hyr en kogemand
Det er jo først og fremmest det mest nærliggende. At jeg kan hyres til forskellige større middage. Bryllupper, konfirmationer, fødselsdage og den slags. Helt traditonelt. Jeg kommer simpelthen ud til dit arrangement – og laver maden på stedet. Du slipper for det ofte lidt kedelige folieindpakkede mad, som ofte er det cateringbureauerne sender afsted. Maden er helt frisklavet fra bunden i dit køkken.

Teambuilding. Mad som katalysator for samarbejde i virksomheder
Enten alene eller sammen med samarbejdspartnere, tilbyder jeg forskellige madoplevelser til virksomheder. Med fokus på samarbejde og feks. projektstyring. Det kan være en posemiddag med en bestemt tematik. Det kan også være fokus på en årstid eller en bestemt råvare. Kun fantasien sætter grænser og madoplevelsen bliver tilrettelagt, så den passer med det behov virksomheden har. Naturligvis i dialog med den konkret virksomhed. Se f.eks. “Mad som icebreaker

Konkrete bestilte middage til konkrete datoer
Jeg kan også bestilles mod betaling til mindre middage hos private. Forskellen på dette i forhold til det oprindelige IWCFF-koncept, er at jeg kan bestilles til en konkret dato. At vi i samarbejde fastsætter en menu, baseret på et konkret budget. Vi aftaler ned i detaljer middagens indhold og hvilke opgaver jeg påtager mig ved en sådan middag.

Samarbejde med andre om forskellige koncepter
Jeg kan ikke alt selv. Derfor vil jeg søge samarbejde med andre i forskellige sammenhænge. Før nævnte jeg feks. processtyring i virksomheder. I en sådan kontekst vil jeg samarbejde med folk der faktisk har erfaring, såvel i kursusvirksomhed som i praksis, med netop processtyring. Blot for at nævne et eksempel. Desuden er det ikke umuligt at jeg involverer mig i projekter af mere gastronomisk karakter. Det kunne være i køkkener, spisesteder, popup-restauranter osv.

Samarbejde med andre kokke i IWCFF-regi
På sigt håber jeg at kunne knytte flere kokke eller kogemænd/koner til IWCFF. Dels kan vi dække flere datoer. Vi kan hjælpe hinanden og sparre. Vi kan tilbyde flere forskellige kulinariske retninger. Desuden er kolleger gode til at holde hinanden i gang.

Leverandøraftaler
Jeg vil aktivt forsøge at få leverandøraftaler, der muliggør at jeg kan tilbyde gode priser på gode varer til selskaber, kurser osv.

Hvad er stadig gratis?

Hvis det hele nu begynder at handle om penge, skal IWCFF så slet ikke lave alle de forskellige middage, som ikke koster andet end råvarer? Jo, jeg skal!

De originale IWCFF-middage
Jeg spiser med mod at handle, lave maden og vaske op. Sådan startede det – og sådan fortsætter det. Men dog med noget lavere blus, end i starten. Jeg er nødt til at tænke på at skabe mig en indtægt.

Posemiddage i privat regi, gennem Wybra-netværket
I snart halvandet år har jeg kørt posemiddage. I snit en om måneden. De er enormt hyggelige og man får nye venner og netværk. Jeg kan kun opfordre til at deltage i dem. Tror aldrig at jeg holder op med at arrangere disse. Mad med venner, bekendte og folk man ikke har mødt før i en skøn forvirring. Det er uformelt, sjovt, inspirerende og kreativt.

Madklub-middage, som IWCFF slår op i Wybra-netværket
Københavns Madklub blev startet af Martin Sander for et halvt års tid siden. Jeg er ganske meget involveret i projektet. Og det kommer jeg fortsat til at være. Som gæst, som kok – og som en af flere torvholdere i projektet. Læs mere på Wybra og Facebook. Eller følg Københavns Madklub på Twitter, Tumblr eller Instagram.

Det løse…
IWCFF deltager meget gerne i forskellige sammenhænge hvor det giver mening. Feks. i projekter om bæredygtighed, sameksistens, økologi og lignende.
IWCFF har tidligere været med i projekter under bl.a. ReGastro, Sustain Festival, Images FestivalRemake Utopia og Roskilde Festival – More Than Eating.
Desuden arbejder jeg ganske aktivt på at dygtiggøre mig. Dels er jeg i gang med at træffe aftaler med forskellige gastronomiske virksomheder om at arbejde i kortere ophold sammen med dem i deres køkkener. Det gør jeg for at udbygge min gastronomiske palette. Af samme grund er det min ambition at tage kortere ophold i udlandet, og lave mad sammen med folk der. Se f.eks. “Min DIY gastronomiske uddannelse” og “…first we take Manhattan

Hvordan?

Det store spørgsmål er hvordan? Der er mange ting at holde snor i. Men jeg mener at tingene hænger godt sammen, og sammenføjningen af de forskellige koncepter under én fane giver ret god mening. Koncepterne understøtter hinanden.

Bloggen her skal bruges til at holde folk opdaterede med de forskellige tiltag. Og på at skabe synlighed med projektet. Desuden bliver især Facebook-siden flittigt benyttet.
Bloggen skal den næste tid blive mere skarp på at få beskrevet opskrifter, fremgangsmåder, gastro-oplevelser osv. Desuden bliver bloggen også et knudepunkt for IWCFFs aktiviteter.

Jeg kan ikke gøre alting alene. Derfor vil især samarbejdspartnere blive meget vigtige. Den næste tid handler rigtig meget om det. Og få nogle projekter i gang, der dels skaber erfaring. Men i meget høj grad også skal skabe likviditet.

Og så er der jo crowdfundingen. Hvis den går som jeg håber, kan jeg meget hurtigere få sat skub i en stor del af tiltagene. På et såvel praktisk økonomisk aspekt. Men også på det mere kreative og innovative.

Rosinen i pølseenden

Til sidst vil jeg gøre opmærksom på, at jeg meget gerne hører fra folk der kunne være interesserede i samarbejde af den ene eller anden slags.
Derudover hører jeg også meget gerne fra folk der kan hjælpe. Ikke kun økonomisk – men også praktisk. Har du noget du mener at du kan hjælpe mig med, så kontakt mig endelig på thomas@iwillcookforfood.dk

Læs desuden Crowdfunding IWCFF

 

2 Comments

  1. Pingback: Crowdfunding IWCFF | I Will Cook For Food

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *