Crowdfunding IWCFF

Jeg har gennem snart to år kørt konceptet I Will Cook For Food (IWCFF). Det seneste stykke tid har jeg desuden arbejdet på at etablere en kommerciel forgrening af konceptet. Man skal jo leve – og at spise med, betaler ikke huslejen :)

Sagen er, at selvom projektet IWCFF har haft en hvis succes via de sociale medier – og at konceptet har givet mig virkelig mange dejlige oplevelser , så har det ikke ændret på min økonomiske situation. Jeg lever stadig på den berømte sten.

Derfor rækker jeg hånden ud. Jeg beder, igennem projektet hér, om økonomisk hjælp til at få firmaet IWCFF ordentligt fra start.

Hvad skal pengene bruges til?
Pengene skal bruges til en række forskellige omkostninger, som jeg ikke har mulighed for at rejse på egen hånd. De vigtigste poster opridser jeg nedenfor i punktform.

 • Minimum overlevelsesvilkår under opstart af firma.
 • Regnskabshjælp ved anerkendt revisor.
 • Juridisk hjælp.
 • Forbedring af transportvilkår. Feks. ladcykel og/eller kørekort.
 • Videreudvikling af koncept. Herunder:
  • Udvikling af forskellige social dining koncepter og kokkeskoler. Læs feks. iwcff.dk/icebreaker.
  • Forbedring af egne køkkenkundskaber. Det være sig via kurser, kulinariske kortere ophold i udlandet, voluntørarbejde i forskellige gastronomiske virksomheder mv. Læs mere herom via iwcff.dk/diy og iwcff.dk/manhattan.
 • Diverse omkostninger ved drift, feks.:
  • Annoncering.
  • Internet og telefon.
  • Køkkengrej.
  • Hosting.
  • Transport.
  • Regnskabsprogram.
  • Porto.

Målsætning
Formålet med firmaet er selvfølgelig at kunne skabe overskud. At kunne leve af at gøre det jeg gør. Men for at komme derhen, har jeg brug for opstartskapital.
De overordnede målsætninger for firmaet er:

 • At kunne skabe et overskud.
 • Ansætte flere kokke.
 • At kunne operere på flere forskellige gastronomiske platforme.
 • At tilbyde kokkeskoler og forskellige madkoncepter til virksomheder og private.
 • At fortsat kunne deltage i forskellige non profit arrangementer og tiltag. Og at selv være initiativtager til dem.
 • Fortsat at kunne videreudvikle firmaets gastronomiske ekspertiser.
 • At give folkeaktie-ejere (læs mere nedenfor) et afkast af overskud.

300.000 er det egentlige mål. Og hvorfor nu det?
Projektets mål i Booomerang-regi (jf. Booomerangs vilkår) er på 50.000 – men egentlig er det endelige mål højere end det, 300.000. Det lyder meget højt. Hvad er det pengene skal bruges til?
Jeg kan med det samme sige, at også meget mindre beløb end dette er en kæmpe hjælp. Beløbet er dels det anslåede beløb, der er behov for, for at jeg kan arbejde fuld skrue på projektet. Det vil give mig en økonomisk ro til at få projektet godt fra start. Dels kan jeg få nogle store poster betalt, der kan gøre firmaet mere stabilt. Her tænker jeg især på revision og evt. juridisk bistand. Men også at forbedre mine transportmuligheder, således at mit geografiske arbejdsområde bliver større. Desuden kan jeg involvere mig i forskellige projekter – og jeg kan forbedre mine gastronomiske kundskaber.
Herudover er det store beløb udtryk for at donationerne til en hvis grad bliver omsat til folkeaktier (hvis alle folkeaktierne bliver solgt, svarer det til 294000). Dvs. at man gennem donationer kan få en bid af firmaet.

Folkeaktie
For hver 150 kroner du donerer, kan du få én (1) folkeaktie så længe lager haves. Når det hele er oppe at køre, bliver der udarbejdet en plan, i samarbejde med en revisor,  for procentvis udbetaling af overskud til folkeaktie-ejeren.

Vilkår og idé for folkeaktien
Donationer delelige med 150,- vil, hvis projektet lykkes, blive konverteret til folkeaktier. Så længe lager haves.  300 kroner bliver således til 2 aktier, 450 kroner  til 3 aktier og så fremdeles. Donerer man et beløb, der ikke er deleligt med 150, får man det højeste antal aktier indenfor rammen af det donerede beløb. Feks. bliver 500 kroner således til 3 aktier og den sidste 50’er er ren donation.
Der vil være i alt 4000 folkeaktier til en værdi på 150 stykket. 1960 folkeaktier kommer på markedet. De første 1960 donationer á 150 kroner, bliver således konverteret til én aktie pr. 150 kroner doneret.

2040 folkeaktier forbliver i min besiddelse. Og ja, det er for at bevare min aktiemajoritet i foretagenet.

Når de 1960 aktier er udsolgt, udbydes der ikke flere – og beløb betalt herefter betragtes som rene donationer.
Desuden, er en donation anonym kan jeg ikke udlevere folkeaktier til vedkommende. Anonyme donationer bliver derfor betragtet som rene donationer.
Folkeaktien fungerer herefter som en egentlig aktie og repræsenterer den værdi der på et hvert tidspunkt er i firmaet procentvis. 1 aktie svarer til 0,025% af firmaet.
Når aktierne bliver udbudt, bliver det gjort gennem et anerkendt revisionsfirma. At få revisor er et af de første punkter på dagsordenen, så snart der er likviditet til det.
Der tages forbehold for ændringer jf. lovgivning på området. Så snart jeg har en revisor og evt. advokat inde i billedet, bliver det tilpasset, så det overholder relevant lovgivning på området.

Status
Jeg vil løbende holde alle informerede omkring processen med firmaet på Booomerang, såvel som via min blog hér og de sociale medier.

Bemærk
Folkeaktier og incitamenter udleveres først såfremt projektet opnår målsætning. Hvis målsætning ikke opnås, refunderes alle donationer til funders. Jf. Booomerangs vilkår.

Vil du støtte? Klik på vinduet herunder… 

Læs desuden Crowdfunding IWCFF #2

 

 

One Comment

 1. Pingback: Crowdfunding IWCFF #2 | I Will Cook For Food

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *