Ud af trummerummen

I 2012 smed jeg 32 kg. på 7 måneder. Jeg ændrede min kost til noget LCHF-agtigt og gik en masse. Det var det.
Jeg var jurastuderende, men på vej til at smide håndklædet i ringen. Jeg boede 100 km fra universitetet, og kunne stort set ikke komme til nogen undervisning. Og selvom jeg betragter mig selv som rimelig intelligent, er jura for svært for mig, hvis jeg ikke samtidig kan modtage undervisning.

Senere samme år blev jeg skilt – og fik den brainfart, som siden er blevet til I Will Cook For Food. Mad er blevet et drivende element i mit liv. I såvel gastronomisk som social kontekst.

Jeg er rigtig meget ude til middage og madlavninger. Der ryger forholdsvis store mængder vin og øl ind også. Jeg nyder det – og tror egentlig ikke at det er selve den aktivitet der har skylden, for at der nu er røget 15 kg. på igen.
Problemet er i højere grad, når jeg er hjemme. Jeg er ofte fyldt op mentalt og fysisk. Jeg er træt. Og har brug for at gå lidt i hi. Jeg er et introvert menneske, tror jeg. Jeg samler kræfter, når jeg er alene. Og bruger kræfter når jeg er sammen med andre. Og som det sociale menneske jeg er, bruger jeg meget energi på andre mennesker. Og elsker det. Men jeg skal lade op mentalt, bagefter.
Når jeg er hjemme, gider jeg ingenting. Heller ikke at lave mad. Så det bliver altid noget hurtigt, noget pasta, eller noget brød.

Som mange andre, det er vidst et alment problem, har jeg svært ved at sparke mig i gang til noget motion. Og hvis jeg først kommer i gang, har jeg svært ved at fastholde rutinen. Træningen keder mig. Og det irriterer mig altid, når jeg skal i gang. Især hvis det kræver at man skal møde i et eller andet center.

For at komme ud af den trummerum, skrev jeg “Så skete du sgu alligevel” forleden. Og fik faktisk en del henvendelser.  Især en henvendelse var interessant. Det var fra Andreas. Andreas er lidt af en træningsnørd (hans egne ord) og journalist med fokus på kost og motion.
Ham snakkede jeg med i går.

Kernen i det vi snakkede om, var netop fastholdelsen. At finde det, som man synes er sjovt nok til at man gider at blive ved.
Vi kom på den tanke, at vi kunne afsøge forskellige træningsformer. Og samtidig kombinere det med noget madmæssigt og noget socialt.

Det hele er meget på tegnebrættet. Og idéerne er ikke endeligt på plads. Men den næste tid vil vi se på, hvordan man kan gøre. Hvilke træningstyper der er. Og samtidig beskrive processen og maden. Og måske kan andre få glæde af vores erfaringer. Og forhåbentlig bliver det skidesjovt.

Vi er meget åbne overfor idéer. Og vi vil meget gerne besøge din træningsform. Hvis du/I vil introducere os for det I laver – kan vi også snakke lidt om hvilket noget mad der passer til den type træning. Helt uvidenskabeligt. Men med madglæde – og fokus på smag overfor funktionalitet. Skal det være proteinrigt, skal det give energi, osv… Og måske prøve at lave noget af maden sammen.

Lad os høre fra dig.

Brug gerne facebook-kommentarfeltet herunder. Så kan vi holde tråd med processen – og andre kan følge med.

 

Foto: Trish Parisy

5 Comments

  1. Eventuelt svømning? Jeg finder det mediterende ( også værende introvert, når det kommer til at oplade kræfter) at komme hovedet ned i vand og straks befinde mig i et andet sted :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *