Mad som icebreaker

 

Jeg har siden november 2012 kørt konceptet ”I Will Cook For Food”, hvor jeg har handlet, lavet mad og vasket op for familie, bofællesskaber, kollektiver, madklubber, arbejdsfællesskaber og mere. Disse middage har affødt en række andre tiltag, events og madsammenhænge. Herunder de såkaldte ”posemiddage”. Her møder et antal mennesker op med en pose råvarer hos en skiftende vært. Ingen kender som udgangspunkt hinanden – eller hvad hinanden har taget med i poserne. Disse aftener har skabt meget spændende samtaler, nye venskaber og netværk.

Maden, enten kreeret (udfra posernes indhold) mere eller mindre fuldstændigt af mig – eller lavet i fællesskab, fungerer som den perfekte icebreaker. Og bliver en katalysator for samtalen. Når aftenen er omme, er der altid en stemning af samhørighed.

Jeg har en efterhånden stor erfaring med disse arrangementer. Og forstår at skabe den atmosfære, som der skal til for at mennesker slapper af – og løsner op.  Jeg har gjort det her rigtig mange gange – i alle mulige og umulige sammenhænge og køkkener. Og med mennesker der på papiret ikke har meget til fælles.

Jeg tilbyder
Når mad – og ikke mindst tilberedning af mad i fællesskab, har den effekt på mennesker imellem, er det naturligt at tænke det ind i en professionel sammenhæng.

Man kan forestille sig en ny afdeling i en virksomhed skal rystes sammen. Eller en afdeling, der er plaget af fnidder – og dermed har brug for noget, hvor medarbejderne igen begynder at se hinanden som mennesker – og ikke mindst kolleger.

Det jeg kan er, udover at lave mad, at facilitere madlavning mellem mennesker der ikke i forvejen kender hinanden. Eller mennesker der ikke er vant til at samarbejde med hinanden, bliver sat i en hyggelig og rar ramme hvor de så skal samarbejde.

Sunday Dinner | Foto: Thomas Aaby Berdal

Sunday Dinner | Foto: Thomas Aaby Berdal

Det kunne være posemiddage. Men det kan også være alt muligt andet. Mad i udendørskøkkener eller over bål. Tematiske middage, hvor vi tager fat i et bestemt køkken – feks. middelhavskøkkenet, nyt nordisk, amerikansk eller noget helt fjerde. Det kan også være fokus på en bestemt råvare – eller en serie råvarer, feks. årstidens grønt. Bæredygtighed eller økologi kan også være et tema. Eller en kombination af flere. Det snakker vi om sammen.

Fremgangsmåde
Først og fremmest drikker vi lige en kop kaffe sammen – og tager en uforpligtende sludder om jeres arrangement, og hvordan jeg kan hjælpe. Og hvad der er af muligheder på jeres lokation – eller om jeg skal finde en lokation til jer.

Hvis I efter dette møde ønsker det, går jeg hjem – og skriver et tilbud til jer. Hvad arrangementet kommer til at handle om. Proces og tidsplan. Og ikke mindst hvad det kommer til at koste. Den pris, jeg kommer med er ikke et overslag – men den endelige pris. Og inkluderer råvarer, evt. lokaleleje, transport, og arbejdstid.
I kan herefter komme med rettelser, eller blot give grønt lys. Og så tager jeg mig af resten i dialog med jer.

Jeg glæder mig til at høre fra jer! Også hvis I bare har spørgsmål. Se kontaktoplysninger hér.

(og jeg kan naturligvis også bare komme og lave maden til jeres arrangement :))

Sunday Dinner | Selina Lieu

Sunday Dinner | Foto: Selina Lieu

 

4 Comments

  1. Og hvis nogen kunne være interesserede i joint-ventures, hvor mad indgår som en del af det samlede koncept – er jeg meget interesseret i at mødes og snakke.
    Det kan være både som noget der kan sælges til virksomheder – og dermed give lidt cash i lommen.
    Men det kunne også bare være noget vi gjorde for vores egen fornøjelses skyld.
    Byg en lade og spis mad. Mal et maleri og spis mad. Slå smut og spis mad. Der er jo nærmest ikke det man ikke kan lave, hvor mad indgår i ligningen på en eller anden måde
    Man kunne man måske krydse madlavning med en eller flere andre aktiviteter…

  2. Pingback: Crowdfunding IWCFF #2 | I Will Cook For Food

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *