Fortæl mig hvad der er i dit køleskab…

…og jeg skal fortælle dig, hvilket noget mad du kan lave med det.

Fortæl lidt om hvad du har i dit køleskab. Og i dine skabe. Så ser jeg om jeg kan finde på noget lækkert og nemt til din aftensmad.

Jeg kommer muligvis med et par forslag til hvad du skal skaffe, for at det skal blive vellykket. Hvis du er flad, så skriv det. Så holder jeg mig til de nævnte varer.

Gi’ gas!

2 Comments

 1. Ok, Thomas..
  rødbedder og grønne bønner fra Kristines og Folmers have (og lidt krydderurt), frisk salat, æg (mange, fra Pias høns), spidskål, squash, røde linser, bulgur..
  og kan godt købe evt kød til

  • Ok, Mette …

   Rødbeder skrælles – og snittes fint. Vendes med citron, en smule æbleeddike (eller anden lys vinøs eddike), salt, peber og lidt knust stjerneanis (hvis I har). De grønne bønner lynblancheres i kogende vand. “Nippes” og skæres i 2-3 cm stykker. Bønnerne vendes med rødbederne. Det hele stilles på køl.

   Spidskålen snittes fint og sauteres på en pande med smør og citron (og salt og peber), til den begynder at blive en smule mør (helst ikke for meget). Æggene piskes til en æggemasse, sammen med salt og peber. Æggemassen hældes over spidskålen. Og steges nænsomt. Afslut evt med at panden sættes ind i ovnen, og æggekagen/omeletten grilles færdigt, til den er gylden på toppen.

   Salaten hakkes fint sammen med krydderurterne, og vendes med lidt olivenolie, citronsaft og salt og peber…

   Velbekomme…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *