Min DIY gastronomiske uddannelse

Jeg har de sidste måneder været tilmeldt Hotel- & Restaurantskolens Grundforløb. Mest for at få noget basisviden på plads.
Jeg har haft mange overvejelser om hvorvidt jeg skulle tage hele uddannelsen – eller om jeg blot skulle gå der for at lige få has på nogle af de ting, jeg ikke har kunne lære mig selv.

Skolen har nu – af forskellige årsager – tilbudt mig at fremskyde min eksamen. Dette betyder, at jeg allerede bliver færdig i denne uge. Mod forventet oktober.

Jeg er blevet enig med mig selv om at jeg ikke skal på hovedforløb. Jeg er en for fri fugl, til at binde mig selv til en restaurant i 3 år. Og endemålet med uddannelsen ville alligevel være at gøre som jeg gør nu. Blot dygtigere.
– Og dygtigere vil jeg gerne være. Jo mere jeg roder med det her mad, jo mere finder jeg ud af at jeg ikke ved.

Hvordan gør jeg så?

Jeg vil uddanne mig selv. Eller – jeg vil tilbyde min arbejdskraft forskellige steder, mod lærdom. De næste år, ved siden af mine andre IWCFF-aktiviteter, vil jeg tilbyde min arbejdskraft til restauranter i kortere perioder gratis. Mod at få lov til at lære noget om netop dette steds specialiteter. Det kan være såvel mad som drikkevarer. Det kan være såvel forarbejdning som tilberedning.
Optimalt vil jeg gerne ud en uge om måneden på en restaurant – eller anden gastronomisk virksomhed – fx. slagter, fiskebutik, kaffested, bryggeri, mosteri, vinbar, gartneri … osv.

Jeg ved at jeg ikke bliver specialist ved at være et sted en uges tid. Men det er heller ikke målet. Målet er at blive specialist indenfor præcis det jeg gør. Og det er noget med at have en bred fornemmelse for mad. Og bruge maden i forskellige sammenhænge. Ofte noget spontan-køkken, hvor råvarerne ikke på forhånd er kendte.

Så snart eksamen er overstået, begynder jeg derfor at kontakte steder som jeg finder interessante. Men rækker også hånden ud. Mener du at dit sted har noget at tilbyde, og samtidig kunne bruge en hånd i en uges tid – eller kender du nogen, som kender nogen. Så hører jeg gerne fra dig!

På forhånd tak! Og del meget gerne!!!

 

2 Comments

  1. Pingback: Crowdfunding IWCFF #2 | I Will Cook For Food

  2. Pingback: Status: Filantropi, bytteøkonomi og husleje | I Will Cook For Food

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *