Politisk Salon & Posemiddag

Jeg har siden november 2012 kørt konceptet “I Will Cook For Food“, hvor jeg har handlet, lavet mad og vasket op for familie, bofællesskaber, kollektiver, madklubber, arbejdsfællesskaber og mere.
Disse middage har affødt en række andre tiltag, events og madsammenhænge. Herunder de såkaldte “posemiddage”. Her møder et antal mennesker op med en pose råvarer hos en skiftende vært. Ingen kender som udgangspunkt hinanden – eller hvad hinanden har taget med i poserne. Disse aftener har skabt meget spændende samtaler, nye venskaber og netværk.

Read MoreMaden, enten kreeret (udfra posernes indhold) mere eller mindre fuldstændigt af mig – eller lavet i fællesskab, fungerer som den perfekte icebreaker. Og bliver en katalysator for samtalen. Når aftenen er omme, er der altid en stemning af samhørighed. Uanset hvor folk kommer fra.

Den 02.08.2014 arrangerer jeg en sådan posemiddag. Middagen er ikke ulig dem der er blevet afholdt over det seneste halvandet års tid.
Alle deltagere medbringer en pose råvarer – og lidt drikke til den fælles bar. Og så går vi ellers igang med det store madgilde. Og gæsterne er velkomne i køkkenet. Om de er køkkenskrivere, eller gerne vil være med i processen.

Forskellen ligger i, at der denne gang er en selektion af deltagerne. Jeg vil denne gang bevidst forsøge at sammensætte folk med forskellige baggrunde. Mere konkret folk med forskellige politiske observationer.
Optimalt vil jeg gerne have en mf’er fra hvert parti i folketinget med. Desuden repræsentanter fra en håndfuld politiske organisationer eller partier in spe.

Jeg er interesseret i at se, hvad der sker når folk mødes over mad. Og om den oplevelse jeg har haft med disse middage, kan overføres til en konstrueret kontekst, hvor deltagerne i udgangspunktet til en hvis grad er i interessekonflikt med hinanden. Kan der opstå nye idéer og tanker? Eller bliver det ved høflighedsfraserne.
Uanset, er jeg dog ret sikker på at det bliver såvel sjovt, interessant og faktisk også hyggeligt.

Det praktiske
Vi skal bruge en vært. Det kan enten være hos en af middagsdeltagerne – eller en vært, der finder idéen sjov – og derfor gerne vil lægge rum til.
Der skal være plads til en 14-15 mennesker. Minimum. Køkkenet på stedet indretter vi os efter. Benspænd (som feks. et uegnet køkken), har en tendens til at bidrage med kreativiteten. Det er altså ikke et et must, at værten har et industrikøkken eller det der ligner, til rådighed.

Dokumentation
Hvis nogen kunne være interesserede i at lave dokumentation af aftenen, samtalerne mv., hører jeg naturligvis også gerne fra vedkommende. Det er dog vigtigt, at deltagerne skal være trygge. Dokumentationen handler med andre ord ikke om at udstille deltagerne. Men om at fange stemningen, og nogle af de samtaler der gerne skulle opstå.

Videre forløb
Det er tanken at dette ikke bliver den sidste middag af sin art. Jeg håber at lave en række middagsarrangementer, over posemiddags-formen, hvor folk der er i indbyrdes modsætningsforhold, laver mad sammen. Og spiser sammen.

Vil du være med?
Jeg går selv på jagt efter deltagere/gæster. Men hvis du lige er den jeg søger – eller kender spændende folk, hører jeg gerne fra dig! Hvis du vil hjælpe med at finde gæsterne, er du meget velkommen!
Skriv til thomas@iwillcookforfood.dk … Skriv om hvor du, eller vedkommende, kommer fra politisk. Hvis du ønsker at være vært, eller at dokumentere arrangementet, kan jeg også kontaktes ad denne vej.

Følg desuden gerne I Will Cook For Food på Facebook.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *