Ovnbagt hellefisk med bagt rødbede, blåbærpuré og gransmør

Ovnbagt hellefisk med bagt rødbede, indkogt blåbærsirup og smør med tørret rødgran. -Rødbeder skæres i tynde skiver. Pensles med en blanding æblecider-eddike, honning, rapsolie, citronsaft, salt og peber. Bages på bagepapir i ovnen ved høj varme i 5-10 min. -Blåbær simres helt møre med lidt sukker og citron. Pureres herefter – og koges yderligere ind, …

More

Hvidvinsdampet Lange med råsyltet rødbede og pastinakchips

Jul: Hvidvisdampet lange m. Råsyltede rødbeder, appelsinsirup og pastinakchips. – Rødbeder snittes fint og lægges i en lage af æblecidereddikke, citronsaft, sukker, salt, sort peber og lidt vand, sammen med æbler, appelsin, æbler og stjerneanis. Skal gerne være på køl et par timer. – Pastinak særes fint i trimler. Gerne på mandolin. Lægges på køkkenrulle …

More

IWCFF Vinklub

Så prøver vi noget nyt…Tag en flaske vin med. Det skal meget gerne være en flaske vin der betyder noget for dig. Enten fordi den smager fantastisk. Eller fordi der knytter sig en historie til den. Følg linket for at tilmelde dig første arrangement…

Københavns Madklub

Som nogen måske ved, er jeg lidt involveret i projektet omkring Københavns Madklub. Jeg synes at projektet er virkelig godt – og åbner for at københavnerne dels får nogle gode og sjove madoplevelser. Men også at vi kan spare lidt på råvarerne i bæredygtighedens navn, når vi slår pjalterne sammen omkring middagsbordet. Og så får …

More

Crowdfunding IWCFF

Jeg har gennem snart to år kørt konceptet I Will Cook For Food (IWCFF). Det seneste stykke tid har jeg desuden arbejdet på at etablere en kommerciel forgrening af konceptet. Man skal jo leve – og at spise med, betaler ikke huslejen Sagen er, at selvom projektet IWCFF har haft en hvis succes via de …

More

I farfars have #2

Min far er ret glad for kylling. Man kan være rimelig sikker på at det er på menuen mindst én gang når man er på besøg. Min mor serverer til gengæld lammefrikasé minimum én gang i løbet af et besøg. Det er de der små ting éns forældre gør. Når jeg har mine piger kan …

More

I farfars have

I min fars have er der mange ting. Der er brændenælder, siv, bålpladser, ukrudt, træer og grøntsager – ikke mindst. Og en fjord. Og et samertelt. Og fårekyllinger (tror jeg – er ikke så velbevandret i insektriget). Ungerne og jeg holder noget af det sidste af sommerferien nede hos deres farfar. Lige nu sidder jeg …

More

Ud af trummerummen

I 2012 smed jeg 32 kg. på 7 måneder. Jeg ændrede min kost til noget LCHF-agtigt og gik en masse. Det var det. Jeg var jurastuderende, men på vej til at smide håndklædet i ringen. Jeg boede 100 km fra universitetet, og kunne stort set ikke komme til nogen undervisning. Og selvom jeg betragter mig …

More

Mad som icebreaker

  Jeg har siden november 2012 kørt konceptet ”I Will Cook For Food”, hvor jeg har handlet, lavet mad og vasket op for familie, bofællesskaber, kollektiver, madklubber, arbejdsfællesskaber og mere. Disse middage har affødt en række andre tiltag, events og madsammenhænge. Herunder de såkaldte ”posemiddage”. Her møder et antal mennesker op med en pose råvarer …

More

I Will Cook For Food (again)…

Det hele startede med noget lignende sådan hér: “Inviter mig på på mad – så laver jeg den” … Siden har jeg lavet måske 150 af disse middage. Desuden en masse andre ting, som posemiddage, events og meget andet halløj.Nu laver jeg en ny stribe af de “oprindelige” middage. Desværre er der helt kludder i …

More

Nye posemiddage …

Så er der en ny stribe posemiddage på tapetet. Koncepet er det samme som altid. Medbring en pose med råvarer. Lidt at drikke til den fælles bar. Så laver jeg – eller vi – noget dejlig mad ud af de råvarer der nu engang er tilgængelige… Vi mangler værter til dem alle. Værterne behøver ikke …

More

Hvorfor giver I ikke bare maden ud?

Når vi brokker os over, at supermarkederne ikke bare giver deres overskudsvarer væk, skal vi huske at der ligger noget lovgivning bag – som kan være en del af, eller simpelthen er hele forklaringen. Jeg er ofte blevet forarget over, at så meget mad bliver smidt ud fra institutioner, restauranter og detailhandel. Og det er …

More

First we take Manhattan …

Som en del af min gør-det-selv-uddannelse, vil jeg gerne på kortere ophold til udlandet af ca. en uges varighed. Derfor er jeg i gang med de indledende øvelser til den første af slagsen, som jeg vil tage på til efteråret. New York. Hvis jeg kan få økonomien til at gå op i en højere enhed. …

More

Midsommerfestival

Jeg laver mad til såvel artister som gæster og frivillige i Præstø på Midsommerfestival 2014… I den kommende weekend. Det bliver den vildeste og hyggeligste havefest med masser af dejlig musik – og der er lagt blod, sved og tårer i arrangementet. Så kom glad. Frivillig Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig, kan …

More

Min DIY gastronomiske uddannelse

Jeg har de sidste måneder været tilmeldt Hotel- & Restaurantskolens Grundforløb. Mest for at få noget basisviden på plads. Jeg har haft mange overvejelser om hvorvidt jeg skulle tage hele uddannelsen – eller om jeg blot skulle gå der for at lige få has på nogle af de ting, jeg ikke har kunne lære mig …

More

Politisk Salon & Posemiddag

Jeg har siden november 2012 kørt konceptet “I Will Cook For Food“, hvor jeg har handlet, lavet mad og vasket op for familie, bofællesskaber, kollektiver, madklubber, arbejdsfællesskaber og mere. Disse middage har affødt en række andre tiltag, events og madsammenhænge. Herunder de såkaldte “posemiddage”. Her møder et antal mennesker op med en pose råvarer hos …

More

IWCFF på Roskilde Festival

Bemærk! Rettelse for hvordan man får billet! Man skal købe sin billet direkte ved Agoraen… På tirsdag og onsdag mellem kl. 14 og 17 laver jeg mad sammen med festivalgæster på Roskilde Festival, Agora C. Hvis vejret tillader det, bliver det bålmad. Hvis det regner er jeg på dybt vand (hø, hø), og skal finde …

More

Meatfree Mondays … Give Away

På mandag laver jeg en hulens bunke vegetarisk mad, til Meatfree Modays‘ event Meatfree Mondays og det gode liv  på Dragør Fort. I den anledning giver jeg 2 x 2 billetter til arrangementet (værdi: 300 kr.). Efter “først til mølle” princippet. Udover min mad, vil man også kunne nyde musik, foredrag o. a. – Læs mere om …

More

I Will Cook For Money

Nu som kogekone… Regningerne skal betales. Mod betaling tager jeg derfor nu ud og laver mad. Ikke meget anderledes end det sædvanlige IWCFF-projekt. Jeg spiser dog ikke med, men tager helt almindelig gammeldags penge-betaling. Med faktura og det hele… Det kan være såvel mindre ting, som lidt større. Vi snakker sammen om hvad I ønsker …

More

Fredagsburger på Kong Oscars Vej

22.03.2013 I oktober fik jeg en mail fra Sofie. Om jeg havde lyst til at komme ud og lave mad til hende, og hendes to knægte. Med mailen havde hun, som inspiration, medsendt deres uge-madplan. Mandag grød, tirsdag fisk osv. Om fredagen fik de hjemmelavede burgere. Eller fredagsburgere. Og var der noget jeg ville, så …

More

2 kogeplader og en miniovn

20.03.2012 For første gang skulle jeg lave til blot én, foruden mig selv. Yvonne bor i en villalejlighed ude i Valby med sine to børn. Men denne aften var de ikke hjemme. Køkkenet jeg skulle lave maden i var i kælderen. Hvilket var lidt specielt – men også ret hyggeligt. Kælderrummet fungerede også som fællesrum, …

More

Indien er Spanien

26.02.2013 Jeg er blevet rykket lidt efter opskrifter – så må hellere komme i gang, med de mere detaljerede beskrivelser af middagene. Og vi starter med Signe… … min ene abonnent, der skulle have mad. Hende selv, hendes søn og hendes mor (og undertegnede, naturligvis) skulle sidde med til bords. Signe havde bedt om – …

More

Mañana-fælden

Så prøver vi lige at genoptage bloggen lidt. Jeg har nok haft en tendens til at forfalde til Breaking Bad, Mad Men, House of Cards osv., når jeg havde lidt fritid. Jeg har haft brug for at puste lidt ud i mellem møderne, middagene, jobsøgningen og det andet – men er også havnet lidt i …

More

En ny dag…

Jeg laver mad for folk. For selv at spise med. Projektet har fået uventet stor eksponering.
Mit projekt, I Will Cook For Food, er tilsyneladende en del af en tendens. En samfundsudvikling. Noget som folk snakker om, og forsøger at forstå.

I min gamle gård

  14.11.12 – Jeg begynder så småt at finde mig til rette i andre menneskers køkkener. Og noget af krilleren i maven er ikke så voldsom mere. Selvom den dog stadig er der. Aftenens middag er hos Laura og Kåre. Et ungt par i midten af tyverne og starten af trediverne. Kommunikationsfolk, som der er …

More

PitaGalore…

  13.11.12 – Ved en anden (06.11.12) middagsaftale var det meningen at der skulle laves pita med det hele. Men pga. en ovn der var gået i stykker, måtte planerne i al hast laves om. Og det ærgrede mig gevaldigt. For jeg holder meget af pitabrød med fyld. Et levn fra min barndom – og …

More

Intermezzo

  Blot et lille break. En lille tanke. En lille beruselse. Jeg har nu været ude til fem middage, og er helt på røven over de folk jeg har mødt indtil nu. Hvor åbne de er, og hvor givende de er. Og hvordan jeg faktisk nærmest allerede ser dem som potentielle venner. De få timer …

More

Hvor er peberet…?

  06.11.12 – Efter første aften hos Nina & Co., gik jeg totalt i brædderne – og sov som et lille barn til næste morgen. Og kunne tage formiddagen rimelig roligt. Summede med noget kaffe, og tænkte lidt over hvad jeg skulle lave til familien samme aften. Jeg havde på ønske fra familien – eller …

More

Premiere, stress og søvnløshed…

05.11.12 – Premiereaften. Jeg har sovet helt vildt dårligt om natten. Mine tanker kredser om alt muligt praktisk, privat og følelsesmæssigt. Min indre tornado begynder at lægge sig omkring 6 om morgenen – og trods tømmermænd fra weekenden og alt for lidt søvn, har jeg ikke kunne sove endnu. Tågerne letter lidt, og tankerne lander …

More